Helt lite sömnbrist bara

Vaknade till imorse och tittade på klockan. Detta gör jag ofta nattetid, såpass ofta att sambon har för vana att säga åt mig att lugna ner mig och somna om - oftast av orsak. Men idag när jag vaknade till och tittade på klockan var den 6:12. Jag ska vara på jobb 5:30. Sändningen börjar 6:30.

6:12. Två missade samtal. Två väckarklockor som har ringt, men som "lämnades utan åtgärd", som telefonen uttrycker det.

Jag har försovit mig min fair share of times, men aldrig har jag så snabbt tagit på mig kläder, beställt taxi och varit ute genom dörren som idag. 6:18 satt jag i taxin och 6:36 rusade jag in på redaktionen, precis efter nyheter och väder.

Så ingen större skada skedd, men herregud ändå. Dags att byta ljud i väckarklockan.

Det sjukaste är att jag har sovit hur länge som helst! Somnade första gången redan vid 17 igår. Vaknade vid 19, var vaken en halvtimme, åt lite middag och tittade på Family Guy, och sedan sov jag igen till 22. Och sen gick jag och lade mig. Jag har med andra ord sovit närmare 13 timmar - rakt igenom två väckarklockor. Heält sjuäkt.

 

 

Lite trött bara.

A photo posted by Julie Ebbe (@juliaedde) on

 

Jag och hunden på tupplur igår kväll.

Julie
Publicerad 21.10.2014 kl. 08:17

Svag för reklam

Man vet att en reklamkampanj varit lyckad när man går förbi kexhyllan, stannar upp när blicken fastnar på ett visst paket och man tänker:

"Aamukeksiä! Aamu...keksiä? Aamukeksiä!"

...och vips ligger ett paket Belvita Breakfast i korgen.

P.S. Kexen är goda, men inte på morgonen.

Julie
Publicerad 20.10.2014 kl. 10:01

Oj

Förlåt, det har visst råkat gå en hel vecka sen jag senast tittade in. Det har varit en lite turbulent vecka på många sätt, så energin och tankarna har helt enkelt inte räckt till.

Men nu är det fredag, och det är skönt! Har min första reportertur på evigheter, så det är ju lite spännande. Kivistö ska det bli idag. Hoppas folk nu svarar i telefon som de ska.

Och imorgon är det lördag. Sambon har sin första lediga lördag sedan vi flyttade och det ska vi fira med en riktig traditionell bastukväll. Bastutur i höghuset, gul jaffa och film efteråt. Keikkor!

Inser att jag låter som en mommo, alt. ett barn. Men hej, ibland måste man få.

Julie
Publicerad 17.10.2014 kl. 13:50

TGIF

Den här veckan har preglats av stress. Stressömn, för att vara mer exakt. Jag vaknar hela tiden för att titta på klockan, drömmar läcker in i vaket tillstånd och jag vet varken in eller ut. Inatt vaknade jag i ren panik för att jag försovit mig till New York-flyget, som jag drömt att jag skulle ta. Sambon brottade ner mig igen, sade: nej! Du får inte titta på klockan. Och sedan somnade jag om.

...och så upprepades rumban en timme senare. Någon dröm som väcker, ett desperat behov av att titta på klockan, sambon som säger åt mig att jag inte får. Allt detta makes for a trött Julie.

Julie
Publicerad 10.10.2014 kl. 06:23

Koiria koiria koiria

Jag vet inte med er andra hundmänniskor som har rashundar, men jag tycker det är ofantligt kul att träffa andra hundar av samma ras som den egna! Åtminstone när det gäller corgin, som ändå inte är världens vanligaste ras (okej, här i Hfors finns det faktsikt en hel del av dem. Men sådär överlag).

Igår i hundparken fick Khan träffa en flickcorgi. 7kg lättare, fluffigare och superdupersöt.

 

 
Loading

Corgifest #corgi

View on Instagram

 

Khan var så förtjust att ingen annan i parken sedan fick vara med i leken. Fånhund. 

Julie
Publicerad 08.10.2014 kl. 06:14

Succén bara fortsätter!

Liten vinst för världen, stor vinst för Julie!

Vi har nytt internet. Det kopplades igår (äntligen!). När jag kom hem idag drig jag fram laptopen, tryckte Connect och... inget. Datorn totalvägrar.

Vad i helvete? Skriver till sambon, hans första råd: starta om routern. Startar om routern, provar pånytt - inget. Jaha. Startar om datorn (ibland vill den bara reboota lite) - inget. Jaha.

Googlar problemet (på telefonen, alltså). Oändliga mängder liknande fall på diverse supportforum dyker upp, men än konstigare förslag på lösning ("gå på promenad med din laptop, det hjälpte för mig!"). Tänker inte ens pröva de flesta, men ett tips verkar bra: nollställ home connections och prova pånytt.

Ett problem bara: var i helvete gör man det? Efter att ha yrat runt i Network and sharing center hittar jag till slut properties för de olika sparade nätverken. Där kanske? Njaa. 

Och där, medan jag experimenterande trycker i och väljer bort alla alternativ man kan för att se om det gör någon skillnad, märker jag plötslig felet: det som sambon meddelat att är lösenordet stämmer inte överens med vad datorn sparat.

Hur den nu sen har sparat det, eftersom den aldrig innan varit kopplad till sagda nätverk... Nåväl, ändrade lösenordet, provade pånytt - och voila! Det funkar!

Här har jag gått och utgått ifrån att en dator nog frågar efter lösenord om det den själv sparat är fel. Nå, tji fick jag.

I alla fall. I has internetz now!

Julie
Publicerad 07.10.2014 kl. 17:57

Rosor på kind och solsken i blick

Alltså, jag är så nöjd med mig själv att jag måste ge mig en liten klapp på axeln. Klockan är bara 10 och jag har redan hunnit övervinna en milshög mental tröskel.

Det är nämligen så att ibland gör vi direktintervjuer från olika håll i regionen. Två gånger tidigare har jag skickats ut för att göra en sådan direktare, och båda gångerna misslyckades det på grund av teknikstrul.

Sedan dess har jag lite försiktigt avstått från att göra lajvare, bränd av de två misslyckade försöken. Men idag! Idag gick det inte längre att undvika, så med en klump i magen trampade jag ner till Salutorget för att intervjua Helsingfors nya matkulturstrateg. Hör och häpna: det funkade!

 

 
Loading

En kulen morgon gryr över #strömmingsmarknaden

View on Instagram

 

Jag var så nöjd när tekniken funkade att jag helt glömde att vara nervös. Intervjun gick smoothly, inte ens översättningarna som gjordes lennosta vållade problem, och med glad fiilis i magen cyklade jag efteråt tillbaka till redaktionen.

Klappklapp på axeln.

Julie
Publicerad 07.10.2014 kl. 10:22

Flytt del 148613509

Sakta men säkert faller bitarna i nya hemmet på plats. Arbetsrummet är fem före färdigt (ska bara skaffa ett skrivbord åt mig också) och igår tog vi ett kraftryck och röjde det sista från vardagsrummet. Nu är det bara sovrummet kvar, och det är också mest att få ordning på mina kläder som jag inte ännu har packat upp klart. Det tar vi idag. Sedan skulle det vara trevligt med gardiner, men det är nu sånt smått plåter som får vänta på lite bättre tider.

Så småningom har det också börjat sjunka in att vi faktiskt bor på Busholmen nu. Hela förra veckan var jag fem före att ta bussen och åka till gamla adressen på vägen hem från don, men nu börjar det kännas naturligt att åka söderut. Området börjar kännas bekant, närbutiken börjar kännas som den egna och de olika kollektiva rutterna hem är prövade och har konstaterats fungerande. Vi har provat på den lokala hundparken (godkänt, om än inte lika fin som Braheplans) och tagit promenaden runt hela holmen (otäckt, sent på kvällen rör det sig tydligen en hel del rällände unga män på de ödsliga parkerings- och byggområdena).

Så snart, kära läsare (hej mamma!), ska det bli bilder. Om nu någon är intresserad.

Julie
Publicerad 06.10.2014 kl. 09:18

Världens trevligaste kund

Hur jag är är irriterad och sjuder av irritation över något, så kan jag aldrig bli arg när jag tar kontakt med kundservice. Inte ens passiv aggressivitet klarar jag av. Jag är förstående och trevlig, tackar artigt för hjälpen, säger "inte göööör det någå!" när de har mokat.

Kanske beror det på att jag själv har ett (kort) förflutet inom kundservice. All respekt till människor som jobbar med kunder, det kan vara riktigt asigt.

Och hej, kudos till Saunalahti för trevlig service trots mokan.

Julie
Publicerad 03.10.2014 kl. 11:44

Nu är det krig

Två saker:

1) Vårt internet borde ha kommit upp igår. Enligt bekräftelsesmset skulle det öppnas 2.10 senast kl. 20, och när det väl är igång skulle jag få ett sms. Inget internet, inget sms. Saunalahti, you klåpers! Invänta bitskt samtal.

2) Min försäkring är helt konstig. Räkningen kom för november-februari och plötsligt har jag TVÅ hemförsäkringar??? Först tänkte jag att det är en överlappande räkning i och med flytten, men bådas betalning är för tiden 1.11-28.2. Istället för att flytta mig verkar dom alltså bara ha lagt till den nya lägenheten i försäkringen. Den teorin styrks av det nya försäkringsbrevet som jag först nu ögnat igenom.

IF, you klåpers! Invänta bitskt samtal.

Julie
Publicerad 03.10.2014 kl. 06:17

Julie. 24. Helsingfors. Nyhetsreporter/programvärd på Yle Huvudstadsregionen, med ett förflutet som programvärd på Yle X3M. Privat är jag en kattälskande hundmänniska förlovad med en jämtlänning. Det jag skriver här är mina högst privata och personliga funderingar.

Jag twittrar också. Och instagrammar.

Utbildning och jobberfarenheter mera utförligt på Linked In.

Kontakt: julie.ebbe@yle.fi

Follow on Bloglovin

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.10, 16:50Flytt del 148613509 av emzi
29.09, 12:50Hallå i stugan av kairi
27.09, 10:14Flyttdag av emzi
26.09, 07:21Intäänet av kairi